Το πρώτο μας AIRBUS A321neo ονοματοδοτήθηκε στη Λάρνακα από τον εξοχότατο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Το πρώτο μας AIRBUS A321neo ονοματοδοτήθηκε στη Λάρνακα από τον εξοχότατο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Ανακοίνωση27 Δεκ 2023

«ΚΥΠΡΟΣ» το όνομα του υπερσύγχρονου αεροσκάφους μας προς τιμήν του πρώτου διεθνούς προορισμού μας .

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», παρουσία του εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, η SKY express με την υποστήριξη της Hermes Airports, υλοποίησε τη δέσμευσή της να δώσει στο πρώτο της αεροσκάφος τύπου AIRBUS A321neo το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ». Στην τελετή ονοματοδοσίας συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, εκπρόσωποι της Hermes Airports, εκπρόσωποι φορέων της Κύπρου, συνεργάτες της SKY express, καθώς κι εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Εκ μέρους της Hermes Airports τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια κα Ελένη Καλογήρου και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιάκωβος Ιακώβου.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη της SKY express τα τελευταία χρόνια και εξήρε την προσφορά της, τονίζοντας ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια της Κύπρου και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία Κύπρου και SKY express θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, κ. Ελένη Καλογήρου δήλωσε: «Το αεροσκάφος «ΚΥΠΡΟΣ» τιμά τόσο τη χώρα μας όσο και το αεροδρόμιό μας καθώς, θα αποτελεί έναν πρεσβευτή της Κύπρου σε όλη την Ευρώπη. Η SKY express με τη συνεχή ενίσχυση στο στόλο, στις υπηρεσίες και στα δρομολόγιά της εδραιώνει τη θέση της στην αγορά, ενώ η επένδυσή της στο νησί μας αλλά και η μακροπρόθεσμη ματιά στην εξέλιξη του τουρισμού είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική του κυπριακού προϊόντος. Εύχομαι κα αυτό το αεροσκάφος να είναι καλοτάξιδο».

Ο κ. Ιωάννης Γρύλος, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η SKY express, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από τρία περίπου χρόνια, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επιλέξαμε την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό μας. Η απόφασή μας αυτή έχει δικαιωθεί απόλυτα. Με την παρουσία μας δημιουργήσαμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ναύλων, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσφορά ενός σύγχρονου αεροπορικού προϊόντος, με τελικό ωφελούμενο το επιβατικό κοινό. Η Κύπρος μας έχει αγκαλιάσει. Και εμείς από τη μεριά μας φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων της. Παράλληλα προχωράμε συνεχώς σε σημαντικές επενδύσεις εδώ στην Κύπρο. Ήρθαμε για να μείνουμε και να γίνουμε μέρος της προόδου της Κύπρου. Για να συμβάλουμε στη συνδεσιμότητα του τόπου και στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του. Αυτή την επιθυμία μας συμβολίζει και η πρωτοβουλία να δώσουμε στο πρώτο AIRBUS Α321neo της SKY express, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος της κατηγορίας του, το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ». Για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Κυπριακή κοινωνία που μας αγκάλιασε, αλλά και για να υπογραμμίσουμε τη βούλησή μας να συνδεθούμε ακόμα πιο στενά με την Κύπρο και τους ανθρώπους της.»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε η Hermes Airports προς τιμήν των προσκεκλημένων.