Pets

SKY Pets

Πετάξτε άνετα παρέα με τους καλύτερούς σας φίλους.

SKY Pets

SKY Pets

Ταξίδι με catοικίδιο, σκύλο ή άλλο χνουδωτό σας φίλο;

Σε μια τόσο pet-friendly αεροπορική εταιρεία όπως εμείς, εννοείται πως μπορείτε να ταξιδέψετε με το ζωάκι σας άνετα και εύκολα, αρκεί να τηρούνται οι διεθνείς και εγχώριοι κανόνες και οι οδηγίες για την ασφάλεια τόσο των δίποδων όσο και των τετράποδων επιβατών μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν ταξιδεύετε με κατοικίδιο.

Η δυνατότητα να έχετε το ζωάκι σας μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους και να του λένε όλοι τι γλυκούλι που είναι εξαρτάται από το βάρος και το μέγεθος του μεταφορέα του καθώς και το είδος του αεροσκάφους.

Η ασφάλεια και η άνεση του κατοικιδίου σας είναι εγγυημένες τόσο στην καμπίνα όσο και στον χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους.

Η κράτηση για τη μεταφορά του κατοικιδίου σας μπορεί να γίνει το αργότερο 24 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης και πραγματοποιείται είτε online στο skyexpress.gr είτε μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου.

Σκύλοι, γάτες, λαγοί και κουνέλια ταξιδεύουν εφόσον έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας τους. Κι επειδή με τις πατούσες θα δυσκολευτούν να το κρατήσουν για να μας το δείξουν, παρακαλούμε να το έχετε εσείς εύκαιρο όταν σας το ζητήσουμε. Απαραίτητο είναι επίσης να έχετε φροντίσει το κατοικίδιό σας να φέρει μικροτσίπ ταυτότητας.

Αν ταξιδεύετε με βρέφος, δεν επιτρέπεται να μεταφέρετε και κατοικίδιο στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Πρέπει να είστε στο check-in τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Εάν το κατοικίδιο δεν συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη/την ιδιοκτήτρια, τότε χρειάζεται να προσκομίσετε γραπτή άδεια από αυτόν/αυτήν.

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα στις πτήσεις SKY express

Pet

Κάντε κράτηση

24 ώρες

πριν την αναχώρηση
Pet

Να βρίσκεστε στο check-in counter

1 ώρα

πριν την αναχώρηση
Info

Σημαντικό: Το βιβλιάριο υγείας του κατοικίδιου / ζώου πρέπει να προσκομιστεί για επιθεώρηση και το κατοικίδιο / ζώο πρέπει να διαθέτει το απαιτούμενο μικροτσίπ ταυτότητας.

ΕΩΣ

8KG

Ζωάκι μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους (μέχρι 8kg)

Επιτρέπονται σε πτήσεις με αεροσκάφη τύπου ATR και Airbus

Τα ακόλουθα ζώα μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα: Σκύλοι και γάτες βάρους έως 8 κιλών (συνολικό βάρος, συμπεριλαμβανομένου του κλουβιού μεταφοράς). Εκπαιδευμένοι σκύλοι-οδηγοί για άτομα με προβλήματα όρασης επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην καμπίνα.

Χρήσιμες σημειώσεις: Πρέπει να μεταφέρετε το ζώο / κατοικίδιό σας σε ένα ειδικό κλουβί ζώου με μέγιστο μέγεθος 55cm x 40cm x 20cm.

Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για το ζώο, το οποίο παραμένει στο κλουβί μεταφοράς σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Το κλουβί μεταφοράς πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το ζώο να στέκεται, να κινείται και να ξαπλώνει.

Το κλουβί μεταφοράς πρέπει να τοποθετηθεί και να παραμείνει κάτω από το κάθισμά σας σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Τα μεταφερόμενα ζώα πρέπει να είναι καθαρά, υγιή, ακίνδυνα, άοσμα, να μην κυοφορούν και να μην ενοχλούν άλλους επιβάτες.

DogsΣΚΥΛΟΙ
CatsΓΑΤΕΣ

8KG

Μέγιστο βάρος με το κλουβί μεταφοράς

Cats

Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το ζώο να στέκεται, να κινείται και να ξαπλώνει.


ΠΑΝΩ ΑΠΟ

8KG

Ζωάκι στον χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους (βάρος πάνω από 8kg)

Επιτρέπονται σε πτήσεις με αεροσκάφη τύπου ATR

Τα ζώα που μπορούν να ταξιδέψουν στην περιοχή αποθήκευσης αεροσκαφών είναι τα εξής: Σκύλοι και γάτες που ζυγίζουν περισσότερο από 8 κιλά (συνολικό βάρος, συμπεριλαμβανομένου του κλουβιού μεταφοράς κατοικίδιων ζώων), καθώς και λαγοί και κουνέλια.

Χρήσιμες σημειώσεις:

 • Το μέγιστο βάρος του ζώου που επιτρέπεται να μεταφερθεί στην περιοχή αποθήκευσης αεροσκαφών είναι 25 κιλά (συνολικό βάρος, συμπεριλαμβανομένου του κλωβού μεταφοράς). Εάν το βάρος του ζώου είναι υψηλότερο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ειδική υπηρεσία φορτίου SKY express.
 • Το ζώο / κατοικίδιο πρέπει να ταξιδεύει σε ειδικό κλουβί μεταφοράς με μέγιστο μέγεθος 55cm x 23cm x 40cm.
 • Άλλα ζώα εκτός από σκύλους, γάτες, κουνέλια και λαγούς δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν με πτήσεις SKY express.
 • Τα μεταφερόμενα ζώα πρέπει να είναι καθαρά, υγιή, ακίνδυνα, άοσμα και να μην κυοφορούν.
 • Το ζώο / κατοικίδιο πρέπει να ταξιδεύει στο ειδικό κλουβί μεταφοράς σε όλη τη διάρκεια της πτήσης και ο επιβάτης που το μεταφέρει πρέπει να διασφαλίζει ότι έχει αρκετό φαγητό και νερό για ολόκληρο το ταξίδι.
 • Οι συνθήκες στην περιοχή αποθήκευσης αεροσκαφών είναι παρόμοιες με αυτές στην καμπίνα. Δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο κράτημα του αεροπλάνου κατά την πτήση.

  DogsΣΚΥΛΟΙ
  CatsΓΑΤΕΣ
  RabbitsΚΟΥΝΕΛΙΑ

  25KG

  Μέγιστο βάρος με το κλουβί μεταφοράς

  Cats

  Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το ζώο να στέκεται, να κινείται και να ξαπλώνει.

  Info

  Το κατοικίδιο ζώο σας θα ταξιδεύει με ασφάλεια και άνεση, είτε στην καμπίνα του αεροσκάφους είτε στον χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους.

  Σκύλοι οδηγοί ή συνοδοί

  Διευκολύνουμε τους εκπαιδευμένους σκύλους-οδηγούς για άτομα με προβλήματα όρασης , προβλήματα ακοής ή άλλα προβλήμτα όπως επιβάτες με αυτισμό ή επιληψία ώστε να κάνουν τη δουλειά τους άνετα! Οι σκύλοι-οδηγοί ή συνοδοί ταξιδεύουν στην καμπίνα χωρίς χρέωση και δεν χρειάζεται να βρίσκονται μέσα σε μεταφορέα. Για να ταξιδέψετε με ζώο-συνοδό, καλέστε το κέντρο εξυπηρέτησης της SKY express ή κάντε την κράτησή σας online και στη συνέχεια καλέστε στο κέντρο εξυπηρέτησης της SKY express για να δηλώσετε τη μεταφορά του ζώου οδηγού/συνοδού.

  Σημαντική διευκρίνηση : Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι συνοδείας πρέπει να είναι πιστοποιημένοι από οργανισμό που είναι πλήρες μέλος της Assistance Dogs International (ADI) ή της International Guide Dog Federation (IGDF), φορείς πιστοποίησης για οργανώσεις σκύλων συνοδείας.

  Σκύλοι διάσωσης: Σκύλοι εκπαιδευμένοι να παρέχουν βοήθεια σε σωστικά συνεργεία

  DogInfo

  Κάντε κράτηση τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης.

  Χρεώσεις για τη μεταφορά κατοικιδίων

  Επιπρόσθετα τέλη χρεώνονται, αυξάνοντας την τιμή του εισιτηρίου, σε περίπτωση μεταφοράς κατοικιδίου. Το κατοικίδιο και το κλουβί μεταφοράς του χρεώνονται ως επιπλέον αποσκευές. Επίσης, οι χρεώσεις ποικίλλουν ανάλογα με το αν το κατοικίδιο ζώο ταξιδεύει στην καμπίνα ή στον χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους.

  image

  Βάρος κατοικιδίων

  ΕΩΣ

  8KG

  Μέγιστο βάρος με το κλουβί μεταφοράς


  Στην καμπίνα

  (μόνο γάτες και σκύλοι)
  Cage

  Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το ζώο να στέκεται, να κινείται και να ξαπλώνει.

  ΕΩΣ

  25KG

  Μέγιστο βάρος με το κλουβί μεταφοράς


  Στον χώρο αποθήκευσης

  Cage

  Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το ζώο να στέκεται, να κινείται και να ξαπλώνει.

  ΠΑΝΩ ΑΠΟ

  25KG

  SKY express Cargo

  Info

  Κοστος μεταφορας

  Κατόπιν αίτησης

  Περιορισμοί στη μεταφορά κατοικιδίων

  Ο επιβάτης δεν δικαιούται να μεταφέρει περισσότερα από ένα κατοικίδιο μαζί του, ενώ υπάρχουν επίσης περιορισμοί στον αριθμό των ζώων που επιτρέπεται να ταξιδεύουν ανά πτήση SKY express, γεγονός που ενδέχεται να μη σας επιτρέψει να μεταφέρετε το κατοικίδιό σας. Επομένως, ελέγξτε τη διαθεσιμότητα εκ των προτέρων μέσω του ιστότοπου SKY express.

  Info

  Οι γάτες και τα σκυλιά μπορούν να ταξιδέψουν μόνο αν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 12 εβδομάδων.

  Οι φυλές γάτας και σκύλου με επίπεδη μύτη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στη θερμοκρασία και το στρες. Οι συνθήκες αεροπορικού ταξιδιού μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας σε αυτά τα κατοικίδια.

  Οι φυλές κατοικίδιων ζώων για τις οποίες δεν συνιστάται μεταφορά αεροπλάνου:

  Dog

  ΣΚΥΛΟΙ

  Boston Terrier, Boxer, Bulldog, Chow Chow, Brussels Griffon, Japanese Chin, English Toy Spaniel, Pug, Pekingese, Shih Tzu

  Dog

  ΓΑΤΕΣ

  British Shorthair, Exotic Shorthair, Himalayan, Persian, Scottish Fold

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Καθημερινά από 08:00 ως 21:00, είμαστε στη διάθεσή σας.