travel-docs

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Ταυτότητα ή διαβατήριο; Τι χαρτιά χρειάζονται τα παιδιά;
Ενημερωθείτε για όλα εδώ.

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Πριν φύγετε για το αεροδρόμιο, τσεκάρετε αν πήρατε μαζί διαβατήριο ή ταυτότητα. Θα σας τα ζητήσουμε.

Και να θυμάστε, τα διαβατήρια λήγουν. Φροντίστε να έχετε ανανεώσει το δικό σας έγκαιρα.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για επιβάτες 12 ετών και άνω:

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ, αναλόγως τη χώρα προορισμού σας. Μόνο για πτήσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας, σε περίπτωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας, έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με άλλο επίσημο έγγραφο που φέρει τη φωτογραφία σας (π.χ. Δίπλωμα Οδήγησης).

Ιατρικές βεβαιώσεις εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας για το οποίο και θα πρέπει να μας ενημερώσετε.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για βρέφη και παιδιά κάτω των 12 ετών:

Πρέπει να φέρουν διαβατήριο.

Μόνο για πτήσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας, γίνεται δεκτή είτε βεβαίωση ταυτοπροσωπίας είτε το πιστοποιητικό γέννησης με πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού, επικυρωμένα από Δημόσια Αρχή ή ΚΕΠ.

Σε περίπτωση που το παιδί ταξιδεύει μόνο με τον ένα γονέα ή κηδεμόνα, χρειάζεται εξουσιοδότηση επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή, ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με την οποία δίνεται η άδεια συνοδείας του παιδιού από το συγκεκριμένο γονέα ή κηδεμόνα μόνο.( Η εξουσιοδότηση πρέπει να υπογράφεται από τον έτερο γονέα). Για πτήσεις εξωτερικού η εξουσιοδότηση , με τον ως άνω τρόπο, πρέπει να γίνεται στην αγγλική γλώσσα. Αν ο γονέας που ταξιδεύει με το παιδί φέρει επίσημο έγγραφο για την πλήρη επιμέλεια, δε χρειάζεται εξουσιοδότηση.

Ιατρικές βεβαιώσεις εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας για το οποίο και θα πρέπει να μας ενημερώσετε.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για κατοικίδια:

Βιβλιάριο υγείας ζώου εάν θέλετε να μεταφέρετε μαζί σας κατοικίδιο ζώο,(σκύλος, η γάτα) καθώς και δήλωση / βεβαίωση ότι εσείς είστε ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Απαραίτητο είναι επίσης να έχετε φροντίσει το κατοικίδιό σας να φέρει μικροτσίπ ταυτότητας.

Απαιτείται πλήρης εμβολιασμός που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την πτήση και να είναι σε ισχύ την ημέρα του ταξιδιού.

Επιπλέον ταξιδιωτικά έγγραφα:

Για την μεταφορά όπλων και πυρομαχικών, ως προς την γνησιότητα των εγγράφων που βεβαιώνουν την νόμιμη κατοχή και οπλοφορία, ο έλεγχος γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για Ηνωμένο Βασίλειο:

Από 01.10.2021 γίνονται δεκτά μόνο έγκυρα διαβατήρια και όχι Δελτία Ταυτοτήτων για πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και των χωρών Schengen. Για λεπτομέρειες και τυχόν εξαιρέσεις, επισκεφθείτε το Visiting the UK as an EU, EEA or Swiss citizen - GOV.UK (www.gov.uk)

Ολοι οι επιβατες χρειαζονται:

Id
Ταυτότητα
ή
Passport
Διαβατήριο
Ελέγξτε προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξης

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Η SKY express συμμετέχει στο Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου αφορά σε πτήσεις εντός Ελλάδας, από και προς το νησί που διαμένει κάθε νησιώτης. Εφαρμόζεται και αφορά στους μόνιμους κάτοικους, σύμφωνα με το Μητρώο της ΑΑΔΕ, όλων των νησιών της επικράτειας πλην Εύβοιας, Κρήτης και Λευκάδας.

Ειδικότερα για τις αεροπορικές εταιρίες, ο τρόπος εγγραφής των πολιτών παραμένει ίδιος και χρειάζεται δήλωση Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη κατά την κράτηση.

Μετά την ολοκλήρωση της κράτησης δεν είναι εφικτή η εκ των υστέρων καταχώρηση και διόρθωση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στη σελίδα Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καθημερινά από 08:00 ως 21:00, είμαστε στη διάθεσή σας.