Συνεργασία με την οργάνωση  Lean In Network Greece (Athens) για την ενίσχυση  των γυναικών.

Συνεργασία με την οργάνωση Lean In Network Greece (Athens) για την ενίσχυση των γυναικών.

Ανακοίνωση11 Ιουλ 2023

Πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη ανάπτυξη που συνδυάζει την επίτευξη των εμπορικών της στόχων με την αειφορία του περιβάλλοντος και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, η SKY express προχωρά σε συνεργασία με το ελληνικό δίκτυο της διεθνούς οργάνωσης Lean In, Lean In Network Greece (Athens).

Η συνεργασία έχει στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση των επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων τους, μέσω εκπαιδευτικών workshops που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών, διαχείριση χρόνου, μεθόδους εξισορρόπησης εργασιακής και επαγγελματικής ζωής, προσωπική επικοινωνία, βασικές αρχές marketing κα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αρχικά σε νέες γυναίκες που ζουν και εργάζονται σε ακριτικές περιοχές και άλλες πόλεις της περιφέρειας και στη συνέχεια θα αναπτυχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, με στόχο να καλύψει περισσότερες από 15 πόλεις σε όλη τη χώρα τα επόμενα δύο χρόνια.

Το ξεκίνημα θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουλίου σε έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της SKY express, την Αλεξανδρούπολη με workshop ανάπτυξης της γυναικείας ηγεσίας και θέμα: «Μαζί πετάμε ψηλά».

Η κα Κλειώ Κούβελα, Head of Communications & Corporate Affairs της SKY express δήλωσε για τη συνεργασία: «Η SKY express είναι μία περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά υπεύθυνη επιλογή για τον επιβάτη. Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι οι γυναίκες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, υποεκπροσωπούνται, συναντούν εμπόδια στην καριέρα και την προσωπική τους ζωή, αντιμετωπίζουν ακόμη στερεότυπα. Με τη συνεργασία μας με το Lean in Network Greece (Αthens), μία οργάνωση που συνδέει, δικτυώνει και ενθαρρύνει γυναίκες σε όλον τον κόσμο να κατακτήσουν τους στόχους τους στον εργασιακό τους κυρίως χώρο, αλλά και στην κοινωνία, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Ξεκινάμε απευθυνόμενοι στις γυναίκες των πόλεων οι οποίες μάς φιλοξενούν, δείχνοντας τον σεβασμό και τη διάθεσή μας να σταθούμε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να αναπτυχθούμε μαζί».

H Aρετή Γεωργιλή, συνεπικεφαλής του Lean In Network Greece (Athens) τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη συνεργασία αυτή. Για εμάς, μία οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών, είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που ασπάζονται τις ίδιες αξίες, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα και να φτάσουμε πιο γρήγορα στους κοινούς μας στόχους. Το δίκτυό μας, τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα, υλοποιεί μεμονωμένα προγράμματα για φυσικά πρόσωπα, αλλά και εξειδικευμένα για επιχειρήσεις, που στοχεύουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση της συνειδητής και ασυνείδητης προκατάληψης στην εργασία, στην άμβλυνση των έμφυλων εργασιακών ανισοτήτων και στη στήριξη των επιχειρήσεων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής πολιτικής για ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, με ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες. Ευχαριστούμε την SKY express για την ευκαιρία που μας δίνει και τη δέσμευσή της για ένα ισότιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.»

www.leanin.org / www.leaninnetwork.gr

Λίγα λόγια για το Lean In Network Greece (Athens)

To Lean in Network Greece (Athens) είναι ανεξάρτητη οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών, χωρίς νομική μορφή, που συνεργάζεται επίσημα με το Lean in (Leanin.org). Ο στόχος μας είναι να στηρίζουμε τις γυναίκες για να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες και να δημιουργήσουμε έναν πιο δίκαιο και ίσο κόσμο. Θέλουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι κάθε φύλου μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, χωρίς προκαταλήψεις ή άλλα εμπόδια να τους κρατούν πίσω. Έναν κόσμο όπου τα κορίτσια θα μεγαλώνουν για να μπορούν να γίνουν ό, τι θέλουν και να έχουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να το καταφέρουν.

Η οργάνωσή μας αποτελείται από γυναίκες που σχηματίζουν μικρές κοινωνίες, κύκλους που συνδέονται με βάση κοινά ενδιαφέροντα, επαγγέλματα ή γεωγραφικές περιοχές για να μάθουν και να βοηθούν η μία από την άλλη και να πετύχουν τους στόχους τους. Σε αυτές τις μικρές ομάδες, οι γυναίκες παίρνουν και δίνουν καθοδήγηση από άλλες, ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν γνώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον τους.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση έχει περισσότερους από 60.000 Lean In κύκλους, σε περισσότερες από 184 χώρες. Στην Ελλάδα, τo Lean in Network Greece (Athens) συστάθηκε το 2018 και αυτή τη στιγμή αριθμεί 63 κύκλους, με περισσότερους και περισσότερες από 2000 εθελοντές και εθελόντριες.

To Lean in Network Greece (Athens) συνεργάζεται επίσημα με το Leanin.org και έχει δικαίωμα χρήσης του ονόματος Lean in (officially affiliated to Leanin.org ), αλλά για τις δράσεις και οι πράξεις δεν ευθύνεται ή δεσμεύεται το Leanin.org.