Airbus A320neo “My Thessaloniki”

Airbus A320neo “My Thessaloniki”

Ανακοίνωση21 Ιουλ 2021

Η SKY express τιμά τη Θεσσαλονίκη δίνοντας το όνομά της σε ένα από τα νέα Airbus A320neo

Η επίσημη ονοματοδοσία πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή

Το όνομα “My Thessaloniki” επέλεξε η SKY express, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία για ένα από τα έξι νεοαποκτηθέντα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της τύπου Airbus A320neo που συνθέτουν τον πλέον «πράσινο» και περιβαλλοντικά φιλικό στόλο στην Ελλάδα.

Η ονοματοδοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου, του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά, του CEO της Fraport Greece κ. Alexander Zi-nell, της Δ/ντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρίας Αντωνίου, καθώς και εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης και γενικά της Β. Ελλάδας.

Η συμβολική κίνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη στρατηγική σημασία που έχει για την SKY ex-press η Θεσσαλονίκη και ευρύτερα η Μακεδονία. Παράλληλα, αποτελεί μια ανταπόδοση στη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχουν δείξει οι κάτοικοι στην εταιρεία, από την πρώτη μέρα της παρουσίας της SKY express στην πόλη, καθώς της έχουν δώσει ένα πολύ ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς και υψηλή πληρότητα στις πτήσεις.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής: “Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε πάρει την απόφαση να στηρίξουμε ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, που δοκιμάστηκε από την κρίση της πανδημίας αλλά έχει υγιείς επιχειρήσεις και είναι πάντα κρίσιμος για την οικονομία και για την κοινωνία μας. Μας δίνει μεγάλη χαρά και δικαιώνει την πολιτική μας, να βλέπουμε μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η SKY express, παρά την κρίση, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική οικονομία και το επιβατικό κοινό”.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας συνεχάρη τον Επικεφαλής του Ομίλου IOGR κ. Ιωάννη Γρύλο και την ομάδα του για τους εντυπωσιακούς δείκτες, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στην Θεσσαλονίκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά “είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη να πετάει στον κόσμο έχοντας το όνομα στα πλευρά ενός τόσο σύγχρονου αεροπλάνου”.

Η κ. Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανέφερε στο χαιρετισμό της οτι “Το My Thesaloniki είναι ο,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για την ενίσχυση του brand name της πόλης. Ευχαριστούμε την SKY express που δημιουργεί τη δυνατότητα να επικοινωνεί η πόλη μας με τον έξω κόσμο, όχι μόνο με το εσωτερικό, αλλά και διεθνώς. Καλή αρχή, καλές πτήσεις.”

Ο κ. Alexander Zinell, CEO Fraport Greece δήλωσε: “To “My Thessaloniki” τιμά όχι μόνο την ίδια την πόλη αλλά και το αεροδρόμιό της. Η SKY EXPRESS με τη συνεχή επένδυση στο στόλο της, την επέκταση των δρομολογίων της συνδέει όλο και περισσότερους προορισμούς. Η φιλοξενία του εντυπωσιακού “My Thessaloniki” στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μας κάνει υπερήφανους και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο.”

Με τη σειρά του ο κ. Ιωάννης Γρύλος, Επικεφαλής του Ομίλου IOGR τόνισε: “H SKY express βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης. Με νέα αεροσκάφη, νέους προορισμούς και νέα προϊόντα. Η Θεσσαλονίκη έχει αγκαλιάσει την SKY express από την πρώτη μέρα των πτήσεών μας. Θέλαμε λοιπόν την τιμή αυτή να την ανταποδώσουμε, δίνοντας σε ένα από τα νέα αεροσκάφη μας το όνομα της πόλης: My Thessaloniki. Εμείς ως εταιρεία θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης περισσότερες επιλογές, σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, με τον νεότερο και πιο πράσινο στόλο στη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης μας θα γίνεται ολοένα και πιο δυνατή”.

Στην εκδήλωση εγκαινιάστηκε επίσης η λειτουργία του νέου χώρου Lounge της SKY ex-press στο Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, στο οποίο οι επιβάτες της SKY express θα απολαμβάνουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στα ταξίδια τους.