Συχνές ερωτήσεις σχετικά με:

man with tablet at airport

Για τις κρατήσεις σας

1

Θα ήθελα να λάβω τιμολόγιο.

Αν επιθυμείτε έκδοση τιμολογίου, τότε συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ: Έκδοση Τιμολογίου

2

Μπορώ να αλλάξω το όνομά μου στο εισιτήριο;

Μετά την έκδοση του εισιτηρίου, δεν είναι δυνατή η αλλαγή στο όνομα του επιβάτη.
Επιτρέπονται διορθώσεις μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις, και με την προϋπόθεση να αντιστοιχεί το όνομα στο επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο που θα φέρει ο επιβάτης κατά την αναχώρηση:

 • Λάθος καταχώρηση ονόματος με τους λατινικούς χαρακτήρες π.χ. ELENA αντί ELENI.
 • Ο επιβάτης έχει δύο ονόματα, αλλά στην κράτηση δηλώθηκε μόνο το ένα.
 • Αντιστροφή μεταξύ επωνύμου/ονόματος π.χ. JOHN/PAPPAS αντί PAPPAS/JOHN.
 • Υπάρχουν σφάλματα πληκτρολόγησης έως και τριών (3) χαρακτήρων στο όνομα ή το επώνυμο.
 • Η κράτηση περιλαμβάνει το υποκοριστικό (π.χ. Πάνος, Καίτη) και όχι το πλήρες μικρό όνομα.
 • To μεσαίο όνομα δεν συμπεριλαμβάνεται στην κράτηση.

Οι παραπάνω αλλαγές, πραγματοποιούνται από το Τηλεφωνικό Κέντρο (με τέλος εξυπηρέτησης 10 ευρώ ανά επιβάτη).

Για κρατήσεις μέσω τουριστικών γραφείων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα αντίστοιχα σημεία εξυπηρέτησης.

Για τις αποσκευές σας

3

Δεν παρέλαβα την αποσκευή κατά την άφιξη μου στο αεροδρόμιο.

Εάν οι αποσκευές σας δεν παραδοθούν σε εσάς, παρακαλείστε να συμπληρώσετε τη φόρμα με τον αριθμό υπόθεσης καθυστέρησης αποσκευής στο τμήμα απολεσθέντων αποσκευών του αεροδρομίου άφιξής σας πριν φύγετε από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Το παρακάτω κείμενο περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για να σας βοηθήσουν στη διαδικασία αντιμετώπισης τυχόν χαμένων ή αποσκευών με καθυστέρηση.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των προσωπικών σας αντικειμένων και να σας βοηθήσουμε κατά τον εντοπισμό τους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε τις αποσκευές σας το συντομότερο δυνατό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αποσκευές θα σας επιστραφούν εντός 48 ωρών.

Μόλις εντοπιστεί η αποσκευή σας, ένας πράκτορας του τμήματος απολεσθέντων αποσκευών θα επικοινωνήσει μαζί σας για να κανονίσει την παράδοση των αποσκευών σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσατε άμεσες απώλειες λόγω της καθυστέρησης της αποσκευής σας, θα πρέπει να στείλετε το αίτημα σας για αξιολόγηση στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών customercare@skyexpress.com. Αυτό το αίτημα πρέπει να φθάσει σε εμάς εντός 21 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης.

Σε περίπτωση που οι αποσκευές σας δεν εντοπιστούν μετά από 5 ημέρες, θα ξεκινήσει μια εκτεταμένη διαδικασία εντοπισμού, με βάση το περιεχόμενο των αποσκευών σας. Αυτή η αναζήτηση που σχετίζεται με το περιεχόμενο, μας δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων αποσκευών στον νόμιμο κάτοχό τους. Σε περίπτωση που οι αποσκευές σας δεν σας έχουν επιστραφεί εντός 5 ημερών μετά την πτήση σας, σας ζητάμε να συμπληρώσετε τη φόρμα αίτησης για λίστα αντικειμένων εντός της αποσκευής (πρέπει να επικοινωνήσετε με το customercare@skyexpress.com για να τις λάβετε) και να την υποβάλετε το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένου όλες τις πληροφορίες που ζητήσατε για τις αποσκευές σας. Μην υποβάλετε αυτήν τη φόρμα πριν από 5 ημέρες.

Στην ατυχή περίπτωση που οι αποσκευές σας δεν έχουν εντοπιστεί εντός 21 ημερών, αφού έχει δοθεί το αποδεικτικό της αίτησης για λίστα αντικειμένων εντός της αποσκευής, το αρχείο σας θα εξεταστεί από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Το Τμήμα θα εκτιμήσει τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα αποθέματος και θα επιστρέψει στη διεύθυνση email που σχετίζεται με το αρχείο σας.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΞΟΔΩΝ

Η SKY express θα αποζημιώσει μόνο τις εύλογες απώλειες περιουσίας και τις απαιτούμενες αποδείξεις που πρέπει να προσκομιστούν. Τα αποδεκτά όρια εξόδων είναι 30€ την ημέρα σε περίπτωση που η αποσκευή καθυστερεί. Αιτήματα για οποιαδήποτε αποζημίωση εξόδων από πελάτες που έχουν εισιτήρια με έκπτωση ή δωρεάν ή πελάτες που χρησιμοποιούν έκπτωση προσωπικού, εξαιρούνται.

Η SKY express δεν εξετάζει αιτήματα για τυχόν έξοδα σε περιπτώσεις αποσκευών που έχουν καθυστερήσει κατά την άφιξη των επιβατών στη μόνιμη διεύθυνσή τους ή για αντικείμενα που προτείνει η αεροπορική εταιρεία να μην μεταφερθούν στις παραδοτέες αποσκευές.

Λυπούμαστε για οποιαδήποτε ταλαιπωρία που σχετίζεται με την εμπειρία των αποσκευών σας. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εντοπίσουμε και να αποκαταστήσουμε τις αποσκευές σας το συντομότερο δυνατό.

4

Πού θα βάλω τα αντικείμενα που δεν θέλω να χάσω ποτέ, με τίποτα και για κανέναν λόγο.

Μην τα τοποθετήσετε στις αποσκευές που παραδίδετε στο check-in. Βάλτε στη χειραποσκευή σας και κρατήστε κοντά σας αντικείμενα όπως τα παρακάτω:

 • α. Εύθραυστα και ευπαθή αντικείμενα
 • β. Τιμολόγια
 • γ. Υπολογιστές και προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές
 • δ. Αποθηκευμένα δεδομένα
 • ε. Κάμερα
 • στ. Οποιοδήποτε φάρμακο ή ιατρικό εξοπλισμό
 • ζ. Πολύτιμα έγγραφα όπως επιχειρηματικά έγγραφα, διαβατήρια, πιστοποιητικά, έγγραφα ταυτότητας, διαπραγματεύσιμα έγγραφα κ.λπ.
5

Ποιες αποσκευές δεν γίνονται δεκτές στο check-in;

Τις εύθραυστες, φθαρμένες και ανεπαρκώς συσκευασμένες αποσκευές. Αν η αποσκευή σας είναι φθαρμένη, τη δεχόμαστε στο check-in ως αποσκευή περιορισμένης ευθύνης και της βάζουμε μια ετικέτα που να το λέει. Αυτό διευκρινίζει πως οι όποιες ζημιές δεν δημιουργήθηκαν κατά το ταξίδι σας αλλά προϋπήρχαν.

6

Παρέλαβα τη βαλίτσα μου φθαρμένη. Τι κάνω;

Κάνετε μια γραπτή καταγγελία προς τη SKY express εντός 7 ημερών από την παραλαβή της φθαρμένης αποσκευής. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 • α. Πρωτότυπο έγγραφο P.I.R. (Έκθεση παρατυπίας ιδιοκτησίας) που έχει εκδοθεί από το Γραφείο Lost and Found, από τη Handling Company.
 • β. Λεπτομερή κατάλογο των κατεστραμμένων ή αγνοούμενων αντικειμένων.
 • γ. Αρχική παραλαβή εισιτηρίου αποσκευών και, στην περίπτωση group, όλες τις αποδείξεις επιβατών των αποσκευών. Απόδειξη παράδοσης αποσκευής (baggage tag) και, σε περίπτωση group, όλες οι αποδείξεις παράδοσης αποσκευών των επιβατών.
 • Τα έγγραφα που διαβιβάζονται μετά από 7 ημέρες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη για περαιτέρω διεκδικήσεις–διακανονισμούς.
7

Μικροζημιές

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τις παρακάτω φθορές:

 • α. Μικρά κοψίματα, γρατζουνιές, λεκέδες, χτυπήματα, βρομιά.
 • β. Ζημιά τροχών, ποδιών ή χειρολαβών.
 • γ. Βλάβη σε εύθραυστα ή φθαρτά αντικείμενα.
 • δ. Ζημιές λόγω υπερβολικής συσκευασίας των αποσκευών.
 • ε. Απώλεια εξωτερικών κλειδαριών, ιμάντων έλξης, ιμάντων ασφαλείας ή φερμουάρ.
 • στ. Αποσκευές οι οποίες έγιναν αποδεκτές με ετικέτα περιορισμένης ευθύνης.
 • ζ. Στοιχεία που κατασχέθηκαν από τις αρχές του αερολιμένα ή την ασφάλεια.

Σημείωση: Στέλνετε όλα τα πρωτότυπα σαρωμένα έγγραφα στο: customercare@skyexpress.com

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καθημερινά από 08:00 ως 21:00, είμαστε στη διάθεσή σας.