Ταξιδεύουμε με ασφάλεια

care plane
Κατά την πτήση

Κατά την πτήση

Φροντίζουμε για την αποφυγή μετάδοσης του ιού

Σας προσφέρουμε ασφαλή δημιουργική απασχόληση online

Προσωρινά, έχουμε αναστείλει τη διανομή του inflight περιοδικού μας FLY.

Εξοπλισμένο πλήρωμα

 • Το πλήρωμα καμπίνας σας διανέμει αντισηπτικά μαντιλάκια.
 • Η συνοδός καμπίνας φορά μάσκα και γάντια.
 • Εντός τους αεροσκάφους υπάρχει σακούλα απόρριψης για την ασφαλή απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων.

Οι χώροι υγιεινής καθαρίζονται διαρκώς

 • Η τουαλέτα του αεροσκάφους καθαρίζεται υποχρεωτικά κάθε 2 ώρες ή μετά από 10 χρήσεις, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες, καθώς και σε κάθε στάση του αεροσκάφους. Κατά το ταξίδι, συνιστούμε να περιορίσετε και εσείς τη χρήση της μόνο στην περίπτωση απόλυτης ανάγκης.
 • Σας υπενθυμίζουμε τακτικά τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ατομική υγιεινή, τόσο τη δική σας όσο και του πληρώματος του αεροσκάφους.
 • Το πλήρωμα σας ενημερώνει για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, για τους κανόνες σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος, για τη χρήση μάσκας και για το πώς θα την απορρίψετε με ασφάλεια στις ειδικές σακούλες.
 • Κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείτε, όπως αντισηπτικά μαντιλάκια, συσκευασίες τροφίμων, χαρτομάντιλα, γάντια, το πετάτε στις ειδικές σακούλες και όχι στη θήκη του μπροστινού καθίσματος.
 • Τα απορρίμματα της πτήσης παραδίδονται σε σφραγισμένη σακούλα στο προσωπικό καθαρισμού κατά την άφιξη του αεροσκάφους, μετά την αποβίβασή σας.

Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει σύμπτωμα κατά την πτήση

 • Σε περίπτωση που βήξετε ή φτερνιστείτε, καλύπτετε το στόμα με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα, προσπαθώντας να κοιτάτε χαμηλά προς το δάπεδο του αεροσκάφους.
 • Εάν νιώσετε αδιαθεσία, ενημερώνετε άμεσα τη συνοδό καμπίνας.
 • Οι συνοδοί καμπίνας φροντίζουν να έχουν πάντα τη γενική εικόνα των επιβατών και σε περίπτωση επίμονων συμπτωμάτων σας προσφέρουν επιπλέον μάσκα και γάντια, ενώ διασφαλίζουν και την ορθή απόρριψη των χρησιμοποιημένων. Καταγράφουν την ακριβή θέση του τυχόν ύποπτου κρούσματος καθώς και τα στοιχεία των επιβατών που βρίσκονται δύο σειρές μπροστά, πίσω και στο πλάι του επιβάτη που παρουσιάζει συμπτώματα, προκειμένου να τα θέσουν στη διαθεσιμότητα των υγειονομικών αρχών. Παράλληλα, ζητείται η αρωγή των υπηρεσιών εδάφους για την παράδοση των αναγκαίων στοιχείων-πληροφοριών και τη λήψη ειδικών οδηγιών.

Προστατεύουμε το προσωπικό μας και τον θάλαμο διακυβέρνησης

Το πλήρωμα καμπίνας αποφεύγει την είσοδο στον θάλαμο διακυβέρνησης και προτιμά το σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Στις πτήσεις με δύο μέλη καμπίνας κατανέμεται το έργο μεταξύ τους για να μην έρχονται σε συχνή επαφή.

Χειραποσκευές

Σας ενημερώνουμε πως μέσα στο αεροσκάφος επιτρέπεται να κρατάτε μόνο μία μικρή τσάντα ή τσάντα υπολογιστή.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καθημερινά από 08:00 ως 21:00, είμαστε στη διάθεσή σας.


Κατά την αποβίβαση
next-arrow
Κατά την αποβίβαση

Κατά την αποβίβαση