undefined

Προορισμός
Βόλος

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Ο Βόλος είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες ελληνικές πόλεις, βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και το λιμάνι του είναι από τα πιο πολυσύχναστα στην Ελλάδα. Χτισμένος στο πιο εσωτερικό σημείο του Παγασητικού Κόλπου, ο Βόλος βρίσκεται στους πρόποδες του Πηλίου, όπου η φρέσκια και αλμυρή αύρα της θάλασσας ανακατεύεται με τον μυρωδάτο αέρα του βουνού της πατρίδας των μυθικών Κενταύρων. Η πόλη ήταν η αφετηρία της αρχαίας περίφημης εκστρατείας του Ιάσονα και των Αργοναυτών, που είναι ένα από τα πιο γνωστά κεφάλαια της Ελληνικής Μυθολογίας.Ο πλούτος της περιοχής και η μακρά ιστορία της αντανακλώνται στην αρχιτεκτονική της δομή, που έχει έναν αέρα κομψότητας και ομορφιάς. Οι μεγάλες κατοικίες και τα κρατικά κτίρια, τα μουσεία, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία της πόλης. Μαζί με την αρχαία ιστορία, το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και το σημαντικό του λιμάνι, ο Βόλος φημίζεται σε όλη την Ελλάδα για τα παραδοσιακά του τσιπουράδικα, όπου σερβίρεται ελληνικό τσίπουρο με τοπικές λιχουδιές. Μάλιστα, στη μικρή αυτή πόλη των μόλις 150.000 κατοίκων, θα βρείτε σχεδόν 600 από αυτά τα εμβληματικά τσιπουράδικα! Επίσης ο Βόλος είναι έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ιδρύθηκε το 1954 και έδωσε νέα πνοή στην πόλη, ενισχύοντας τη ζωντάνια και τον δυναμισμό της, καθώς και εξελίσσοντάς την σαν πόλη μέσα στα χρόνια. Ένα ταξίδι στον Βόλο μαγεύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και σίγουρα υπόσχεται να κάνει τις διακοπές σας αξέχαστες όποια στιγμή επιλέξετε να τον επισκεφθείτε!

Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου χτίστηκε το 1909 και, στους 7 εκθεσιακούς του χώρους, φιλοξενεί πολλά εξαίσια ευρήματα από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τις σύγχρονες αρχαιολογικές ανασκαφές στη Θεσσαλία. Τα εκθέματα που εκτίθενται περιλαμβάνουν αντικείμενα από τους νεολιθικούς οικισμούς του Διμηνίου και του Σέσκλου, τον πρώτο νεολιθικό οικισμό της Ευρώπης, καθώς και μεγάλη ποικιλία αντικειμένων από την Αρχαία Ελλάδα. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας και προσελκύει ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο - ενήλικες και παιδιά!

Κονσερβολιά Πηλίου Βόλου

Η Κονσερβολιά Πηλίου Βόλου είναι μια ποικιλία από ελιές με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), η οποία συναντάται στην επαρχία Βόλου. Το μεσογειακό κλίμα, σε συνδυασμό με τα ξηρά καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες της περιοχής, κάνουν αυτή την ποικιλία ελιάς να ξεχωρίζει και τα ελαιόδεντρα να γεμίζουν καρπούς. Η συγκομιδή των καρπών γίνεται με το χέρι, είτε όσο οι ελιές είναι ακόμα πράσινες είτε όταν έχουν ωριμάσει, όποτε και παίρνουν ένα μωβ προς μαύρο χρώμα. Μεταφέρονται έπειτα σε εργοστάσιο, όπου συνεχίζεται η επεξεργασία τους και τέλος παστώνονται. Η γεύση τους είναι φρουτώδης και σχετικά γλυκιά και συνοδεύουν άριστα πιάτα με τυριά και σαλάτες.

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Βόλος

history

Αεροδρόμιο

Κ.Α. Νέας Αγχιάλου (VOL)