undefined

Προορισμός
Ρόδος

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Ιδού η Ρόδος, ιδού και τι θα κάνετε όταν προσγειωθείτε σε ένα από τα πιο διάσημα νησιά του κόσμου. Καταρχάς θα πάτε στην πόλη της Ρόδου, που είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης (όχι τυχαία μνημείο της UNESCO, άλλωστε). Θα πάτε στη Λίνδο, με τα μοναδικά καπετανόσπιτα και την εντυπωσιακή Ακρόπολη, στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και στα Λουτρά της Καλλιθέας. Κι αφού χορτάσετε Ρόδο, πάρτε καραβάκι και πεταχτείτε σε νησιά-δορυφόρους και αληθινά κοσμήματα των Δωδεκανήσων, όπως η Χάλκη και η Σύμη.

history

Η ιστορία

Λόγω της στρατηγικής της θέσης, όντας στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Ρόδος δεχόταν συνεχείς επιθέσεις και κυριαρχίες από τα πρώτα χρόνια. Οι πρώτοι άποικοι του νησιού ήρθαν από την Ασία και έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία για μυκηναϊκό οικισμό, ενώ τους διαδέχτηκαν οι Δωριείς. Το 500 π.Χ. η Ρόδος ήταν ήδη μια ισχυρή δύναμη. Υπήρχαν επίσης πολλοί ναοί και οικοδομές όπως η Ακρόπολη της Ρόδου που χτίστηκε αυτή τη χρονική περίοδο. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Ρόδος κατακτήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Τούρκους, Πέρσες και Σαρακηνούς. Η ιστορία της Ρόδου όμως σημαδεύτηκε κυρίως από την κατοχή από τους Ενετούς, με τους Ιππότες να χτίζουν κάποια από τα εντυπωσιακότερα κάστρα και παλάτια που σώζονται έως σήμερα, όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Κάστρο του Μονόλιθου αλλά και το Μεσαιωνικό Κάστρο της Κρητηνίας. Το 1523, μετά από μακρά πολιορκία, οι Οθωμανοί πήραν τον έλεγχο του νησιού, οι οποίοι και παρέμειναν στη Ρόδο μέχρι το 1912. Κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρόδος καταλήφθηκε από τους Ιταλούς μέχρι το 1943. Οι Ιταλοί συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νησιού, με την ανακαίνιση του σημαντικούς χώρους και την κατασκευή ωραίων κτιρίων, όπως το Εθνικό Θέατρο της πόλης. Προχωρώντας στην πιο σύγχρονη ιστορία, το 1947 η Ρόδος και όλα τα Δωδεκάνησα εντάχθηκαν στο Ελληνικό Κράτος.

Μεσαιωνική ή Παλιά Πόλη

Παρασυρθείτε σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τις βόλτες σας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Και αν η λέξη «Μεσαιωνική» σας προβληματίζει, περιμένοντας να δείτε ένα ερειπωμένο σκηνικό, θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν περιπλανηθείτε στα πολυσύχναστα εμπορικά δρομάκια της, που εναλλάσσονται ευχάριστα με ήσυχα σοκάκια, σε μια πολύ ζωντανή πόλη που κατοικείται συνεχώς τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που, από το 1988, η παλιά πόλη της Ρόδου ανακηρύχθηκε από την UNESCO Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Μεσαιωνικά κτίρια, τζαμιά, παραδοσιακά σιντριβάνια, ανατολίτικα μοτίβα, βυζαντινές και γοτθικές εκκλησίες, καταστήματα και καφετέριες είναι διάσπαρτα σε όλη την Παλιά Πόλη της Ρόδου, τα οποία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό και γραφικό σύνολο.

Μελεκούνι

Οι μπάρες πρωτεΐνης με ξηρούς καρπούς είναι ένα καλό σνακ όχι μόνο για αθλητές, αλλά και για πολυάσχολους ανθρώπους και για όσους είναι πάντα εν κινήσει. Το Μελεκούνι είναι η ροδίτικη εκδοχή ενός nut bar και, πολλοί που το έχουν δοκιμάσει ισχυρίζονται οτι είναι δέκα φορές καλύτερο! Το μελεκούνι γίνεται με σουσάμι, ντόπιο θυμαρίσιο μέλι, ολόκληρα αμύγδαλα και ξύσμα πορτοκαλιού - και φυσικά χωρίς καθόλου ζάχαρη. Στη Ρόδο έχει επικρατήσει να δίνεται σαν κεραστικό στους γάμους και στις βαπτίσεις, αλλά τη σήμερον ημέρα καταναλώνεται σαν ένα υγιεινό σνακ ή σαν μια εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που επιθυμήσετε να φάτε ένα γλυκό με υψηλή διατροφική αξία.

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Ρόδος

history

Αεροδρόμιο

Κ.Α. Ρόδου "Διαγόρας" (RHO)

Διαθέσιμες ανέσεις αεροδρομίου

SKY Fast Lane

Μειώστε το χρόνο ελέγχου ασφαλείας επιλέγοντας SKY Fast Lane.