undefined

Προορισμός
Πρέβεζα

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Μια νησιώτικη ατμόσφαιρα, αιώνες ιστορίας, νόστιμο φαγητό και περισσότερες παραλίες από όσες φαντάζεστε... Αυτή είναι η Πρέβεζα και σας περιμένει να την ανακαλύψετε! Σκαρφαλωμένη στην άκρη του Αμβρακικού Κόλπου, η Πρέβεζα συνδέεται με την Ήπειρο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα με την πρώτη υποθαλάσσια σήραγγα της Ελλάδας. Όταν βγαίνετε από το τούνελ, η πόλη σας υποδέχεται με χαμόγελο. Χτισμένη ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος και τον Αμβρακικό Κόλπο, η Πρέβεζα θα σας μαγέψει με την υπέροχη προβλήτα, τη μαρίνα γεμάτη γιοτ, τα δεκάδες εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και καφέ-μπαρ, το πεζοδρομημένο κέντρο και τα κομψά μαγαζιά της. Η πόλη είναι πολύ γραφική και διατηρεί μια ιταλική φινέτσα και στυλ που της δίνει έναν κοσμοπολίτικο αέρα. Λίγο έξω από την πόλη, θα συναντήσετε την αρχαία Νικόπολη, την Πομπηία της Ελλάδας. Και μετά από όλα αυτά, υπάρχουν περίπου 60 χιλιόμετρα παραλίες για να εξερευνήσετε, από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα! Η Πρέβεζα θα σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε φτάσει σε νησί! Περπατήστε κατά μήκος του παραθαλάσσιου πεζόδρομου και απολαύστε το γεύμα σας με θέα τη θάλασσα. Θαυμάστε τα αρχαιολογικά στολίδια της πόλης και της γύρω περιοχής, κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο και τους πολιτισμούς που πέρασαν από την Πρέβεζα. Γνωρίστε την Πρέβεζα μέσα από την κουζίνα της, μιας και το μέρος αυτό είναι παράδεισος για τους λάτρεις των θαλασσινών. Σαρδέλες, γαρίδες αλλά και το παραδοσιακό και φημισμένο αυγοτάραχο θα δώσουν ένταση και ενδιαφέρον στους γευστικούς σας κάλυκες, κάνοντάς σας να ερωτευτείτε την Πρέβεζα ακόμα περισσότερο!

Νικόπολη

Σε ανάμνηση της νίκης του Οκταβιανού στη Μάχη του Ακτίου, η Νικόπολη, που σημαίνει Πόλη της Νίκης, αποτελεί πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη είναι η μεγαλύτερη αρχαία πόλη στην Ελλάδα και αποκαλείται από κάποιους και Πομπηία της Ελλάδας. Στη Νικόπολη υπάρχουν ρωμαϊκά και βυζαντινά τείχη, βυζαντινές εκκλησίες, ένα στάδιο και δύο θέατρα. Αν και πολλά καταστράφηκαν τον 11ο αιώνα, με λίγη φαντασία - και ίσως ένα ταξίδι στο μουσείο πρώτα - θα μπορέσετε πραγματικά να κάνετε εικόνα το πώς θα ήταν η ζωή πριν από δύο χιλιάδες χρόνια!

Ελαιόλαδο

Η Πρέβεζα παράγει μια από τις πιο διάσημες ποικιλίες ελαιόλαδων της Ελλάδας. Αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παράγεται από ελιές της ποικιλίας Λιανολιά Κέρκυρας που καλλιεργούνται σε πολλούς δήμους του νομού Πρέβεζας. Δεδομένου ότι τα λιανόλια μεγαλώνουν εξαιρετικά ψηλά, είναι πολύ δύσκολο αυτές οι ελιές να συγκομιστούν νωρίς. Οι αγρότες συνήθως περιμένουν μέχρι να ωριμάσουν οι ελιές και πέσουν μόνες τους από το δέντρο πάνω σε δίχτυα που έχουν στρωθεί στο έδαφος. Αυτές που δεν πέφτουν, τις μαζεύουν χρησιμοποιώντας μικρές τσουγκράνες για να αποφύγουν το μώλωπα του καρπού. Μπορείτε να γευτείτε την πλούσια γεύση του ελαιολάδου της Πρέβεζας ωμό σε σαλάτες ή ακόμα και μαγειρεμένο σε σάλτσες.

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Πρέβεζα

history

Αεροδρόμιο

Κ.Α. Ακτίου (PVK)