Μασσαλία

Προορισμός
Μασσαλία

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Με ένα πολυσύχναστο λιμάνι και μια ζωντανή αστική ενέργεια, η Μασσαλία προσελκύει τους επισκέπτες που αναζητούν μια αυθεντική τουριστική εμπειρία. Αυτή η ζωντανή κοσμοπολίτικη πόλη είναι η παλαιότερη και η δεύτερη μεγαλύτερη της Γαλλίας μετά το Παρίσι. Η πόλη έχει μια ξεκάθαρα μεσογειακή ατμόσφαιρα, από τα σπίτια της με κόκκινα κεραμίδια μέχρι τα ψαροκάικα στο λιμάνι της. Παντού στη Μασσαλία, οι επισκέπτες βρίσκονται κοντά στα γαλήνια γαλάζια νερά, είτε όταν περπατούν σε έναν γοητευτικό παλιό δρόμο με θέα την πόλη είτε όταν βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα νιώθουν την αναζωογονητική της αύρα. Η πολύχρωμη, πολυπολιτισμική κληρονομιά της πόλης κάνει επίσης τη Μασσαλία ένα συναρπαστικό μέρος για να επισκεφθείτε. Λόγω της θέσης της, που την έχει εδραιώσει σαν μια «γέφυρα» μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής, η Μασσαλία φιλοξενεί έναν αρκετά μεγάλο πληθυσμό μεταναστών από την Αλγερία, οι οποίοι έχουν αφήσει το υπέροχο ανατολίτικο στίγμα τους στην πόλη. Έτσι μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά αραβικά σουκ τόσο εύκολα όσο μια κλασική γαλλική μπουγιαμπέσα! Η Μασσαλία έχει πολλά να σας προσφέρει όπως ατελείωτες βόλτες στους παλιούς της δρόμους, τα κάστρα, τα μουσεία και τις εκκλησίες της, μιας και θα καταφέρει να σας μαγέψει με την αρχιτεκτονική της, σε συνδυασμό με τον ηλιόλουστο καιρό της, αφού έχει γύρω στις 300 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια! Έχει μάλιστα κερδίσει και τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2013, λόγω του βαθύ πολιτισμικού της πλούτου! Οργανώστε λοιπόν το ταξίδι σας με τη SKY express και ετοιμαστείτε να την εξερευνήσετε!

history

Η ιστορία

Η Μασσαλία είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γαλλίας και ιδρύθηκε το 600 π.Χ. από μια ομάδα ναυτικών Ελλήνων. Ενώ ήταν ανεξάρτητη μέχρι το 100 π.Χ., απορροφήθηκε και αυτή από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπως και η υπόλοιπη Γαλλία. Υπό Ρωμαϊκή κυριαρχία ήταν γνωστή ως Massilia, με το τέλος της Αυτοκρατορίας να της αφήνει πολλούς ηγεμόνες, συμπεριλαμβανομένων των Βησιγότθων και του αυτοκράτορα Καρλομάγνου. Ο τελευταίος, μάλιστα, παραχώρησε στη Μασσαλία πολιτική εξουσία και την οδήγησε σε μια άνθηση που κράτησε αρκετούς αιώνες. Στην πορεία, η Μασσαλία χτυπήθηκε από πολλά δεινά και τελικά, το 1480 έγινε μέρος της Γαλλίας, όποτε κι έγινε βασικό εμπορικό λιμάνι και κύρια στρατιωτική βάση της Γαλλίας στη Μεσόγειο. Κατά τη Γαλλική Επανάσταση, η πόλη ανέδειξε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της και συνέθεσε μάλιστα τον Γαλλικό Εθνικό Ύμνο, La Marseillaise. Η Μασσαλία γνώρισε μια δεύτερη άνθηση με τη γέννηση της Γαλλικής Δημοκρατίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της της μεταποίησης και της βιομηχανίας κατά τον 19ο αιώνα. Φτάνοντας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μασσαλία υπέστη αρκετές καταστροφές και μια περίοδο ύφεσης, αλλά η πόλη ξαναχτίστηκε το 1950, μέσω των αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Επίσης, από το 1950 και μετά, υπήρχε μια αύξηση της μετανάστευσης, γεγονός που συνέβαλε και στην πολυπολιτισμικότητα της πόλης μέχρι σήμερα.

Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας (Le Vieux Port)

Το Παλιό Λιμάνι είναι ένα ιστορικό, φυσικό λιμάνι στη Μασσαλία, απ' όπου αναχωρούν συχνά πλοιάρια για εκδρομές και βάρκες για ψάρεμα. Οι ψαράδες εξακολουθούν να ξεφορτώνουν τα αλιεύματά τους στην αποβάθρα, όπως έκαναν πάντα από παλιά, διατηρώντας την αυθεντικότητα του λιμανιού και τον τοπικό, λαϊκό χαρακτήρα του. Καθημερινά θα δείτε ντόπιους να επισκέπτονται την κοντινή αγορά Quai des Belges, για να αγοράσουν το φρέσκο ψαράκι τους. Το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ένα γεύμα στον ήλιο ή να παρακολουθήσετε τον κόσμο που περνάει, πίνοντας καφέ από ένα καφέ στο πεζοδρόμιο.

Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse)

Το πιο διάσημο και κλασικό πιάτο της Μασσαλίας είναι η μπουγιαμπέσα, που κάποτε ήταν γνωστή ως η σούπα του φτωχού. Σήμερα είναι ένα χορταστικό γεύμα και προτιμάται ιδιαίτερα από τους αληθινούς λάτρεις των θαλασσινών. Η σούπα παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια ποικιλία θαλασσινών, ανάλογα με το τι υπάρχει διαθέσιμο ή τι θα επιλέξει ο σεφ. Τα συστατικά μπορεί να είναι γαρίδες, καβούρι, αστακός, μύδια και αχινοί και συχνά περιλαμβάνει οποιονδήποτε συνδυασμό καρυκευμάτων και λαχανικών όπως σκόρδο, κρεμμύδια, πατάτες και φρέσκα βότανα.

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Μασσαλία

history

Αεροδρόμιο

Aεροδρόμιο Μαρινιάν (MRS)

*Η SKY express αναχωρεί από το Terminal 1A (T1A) .