undefined

Προορισμός
Λέρος

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Ένα μικρό, αυθεντικό, ανεξερεύνητο νησί, που βρίσκεται στα βόρεια Δωδεκάνησα, η Λέρος είναι ένα μέρος που μόλις το δείτε θα νιώσετε μια διαφορετική, μοναδική αύρα που δε θα μπορείτε να εξηγήσετε. Στο κρυμμένο αυτό στολίδι του Αιγαίου, το νησί της Αρτέμιδος, παράδοση και ιστορία ξετυλίγονται μέσα από το κουβάρι των χρόνων, αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος και το πλούσιο παρελθόν του τόπου που εναρμονίζονται με έναν μυστηριώδη τρόπο. Η Λέρος είναι ένα μέρος πανέμορφο, με μεγάλες αντιθέσεις και ένα ξεχωριστό άρωμα Μεσογείου. Τα διαφοροποιημένα τοπία του νησιού σχηματίζουν μια σειρά από σημεία φυσικής ομορφιάς με καταπράσινες κοιλάδες και απομονωμένους κόλπους περιτριγυρισμένους από επιβλητικά βουνά. Ανακαλύψτε τη Λέρο, ένα νησί αυθεντικό με μια αύρα που θα σας συνεπάρει - μια όαση ηρεμίας και γαλήνης που θα σας χαρίσει τις πιο όμορφες στιγμές χαλάρωσης. Επισκεφθείτε το Λακκί, την πρωτεύουσα της Λέρου και θαυμάστε τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Δείτε την Αγία Μαρίνα με τα πανέμορφα, πολύχρωμα αρχοντικά της. Προχωρήστε στην πλατεία του Πλατάνου και στο γοητευτικό Παντέλι και νιώστε σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος, θαυμάζοντας την παραδοσιακή ομορφιά του τόπου. Από την άλλη, η θέα από το επιβλητικό κάστρο της Παναγίας και τους έξι ανεμόμυλους μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν θα θέλετε ποτέ να φύγετε από τη Λέρο. Όλα αυτά τα μέρη, διάσπαρτα μέσα στο νησί σας δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση ενός τόπου όπου η παράδοση, η ομορφιά και η ιστορία εναρμονίζονται με έναν παράξενο αλλά ενδιαφέροντα τρόπο. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ανακαλύψετε τα μυστήρια της Λέρου, αυτού του θησαυρού παρθένας φύσης της Ελλάδας!

Μεσαιωνικό Κάστρο

Το κάστρο του Παντελίου είναι ένα ισχυρό μεσαιωνικό φρούριο με θέα στην πρωτεύουσα της Λέρου, τα βουνά, τη θάλασσα και τα χωριά του νησιού. Είναι επίσης γνωστό ως το κάστρο της Παναγίας. Με τα χρόνια, αυτό το βυζαντινό φρούριο, που διατηρείται καλά μέχρι σήμερα, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του νησιού. Το κάστρο της Λέρου χτίστηκε πιθανότατα τον 10ο αιώνα και δωρίστηκε από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το κάστρο αυτό χρησιμοποιήθηκε για να προστατεύει τη Λέρο από όποιον κατακτητή την απειλούσε ανά τα χρόνια. Σήμερα σώζονται τρεις κυκλικοί τοίχοι του και η εκκλησία της Παναγίας βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κάστρου.

Μυζήθρα

Η μυζήθρα της Λέρου παρασκευάζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε σύγκριση με τις μυζήθρες άλλων νησιών της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, στη Λέρο, προσθέτουν στη μυζήθρα θαλασσινό νερό! Η μυζήθρα της Λέρου διακρίνεται σε φρέσκια και ξηρή. Η φρέσκια είναι ανάλατη, μόνο με όσο αλάτι έμεινε από την παρασκευή της με το θαλασσινό νερό. Μπορεί να καταναλωθεί μόνη της ή με θυμαρίσιο μέλι. Επίσης προστίθεται σαν υλικό και στη συνταγή της Λέρικης τυρόπιτας. Η ξηρή μυζήθρα παράγεται όπως τα υπόλοιπα ξηρά τυριά και συνοδεύει τέλεια φρούτα καθώς και μακαρονάδες, μιας και όταν ζεσταθεί γίνεται σαν κρέμα.

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Λέρος

history

Αεροδρόμιο

Δ.Α. Λέρου (LRS)