undefined

Προορισμός
Κως

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Καλώς ήρθατε στην Κω, το δεύτερο πιο δημοφιλές νησί των Δωδεκανήσων και πολύ γνωστό για τα ιστορικά του αξιοθέατα, τις όμορφες παραλίες και την πλούσια βλάστησή του. Έχοντας μια πλούσια ιστορία 5.000 ετών, και επηρεασμένη από πολλούς πολιτισμούς όπως οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Ενετοί, οι μεσαιωνικοί Ιππότες και οι Οθωμανοί, η Κως είναι ιδανική για όσους αναζητούν την ιστορία μέσα από τα ταξίδια τους. Έχοντας το παρατσούκλι ""το νησί του ποδηλάτου"", στην Κω μπορείτε να κάνετε τις πιο όμορφες βόλτες με ένα ποδήλατο, και να απολαύσετε το νησί και τα καταπληκτικά του τοπία μέσα από ανέμελες ορθοπεταλιές! Το νησί διαθέτει έναν ποδηλατόδρομο μήκους 13 χιλιομέτρων, ο οποίος εκτείνεται από την παραλία του Φάρου έως την παραλία Ψαλίδι. Αν όμως είστε λάτρης των πιο rural διαδρομών, το νησί φρόντισε και για εσάς, μιας και θα σας αποζημιώσει με πολλά μονοπάτια ορεινής ποδηλασίας, ιδανικά για να έρθετε πιο κοντά στη φύση. Καλά τα αξιοθέατα, οι βόλτες με το ποδήλατο, αλλά τί να πούμε και για τις παραλίες του νησιού... Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Αμμώδεις, λιτές, πολυσύχναστες, απομονωμένες, οργανωμένες, ανοργάνωτες… Υπάρχει μια παραλία για κάθε γούστο και είναι όλες εύκολα προσβάσιμες. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, όπως η παραλία Καρδάμαινα, η παραλία Τιγκάκι, η παραλία Μαστιχάρι, η παραλία Μαρμάρι και η παραλία Κέφαλος. Ετοιμάστε λοιπόν τις αποσκευές σας, κλείστε το εισιτήριό σας με τη SKY express και ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο ταξίδι στην Κω!

history

Η ιστορία

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Κως είναι η ιερή γη του Ασκληπιού, του θεού της θεραπείας. Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η ιστορία της Κω ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους. Οι Μινωίτες εγκαταστάθηκαν στο νησί γύρω στον 14ο αιώνα π.Χ., ακολούθησαν οι Αχαιοί και, λίγους αιώνες αργότερα, οι Δωριείς ήρθαν και έχτισαν την αρχαία πόλη της Κω. Οι Πέρσες κατέλαβαν το νησί της Κω κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. αλλά ηττήθηκαν από τους Αθηναίους που πήραν τον έλεγχο του νησιού κατά τη μάχη της Σαλαμίνας. Το 460 π.Χ. είναι το έτος κατά το οποίο γεννήθηκε ο Ιπποκράτης , ο πατέρας της Ιατρικής και ιδρυτής της πρώτης Ιατρικής Σχολής. Μετά τον θάνατό του το 357, οι κάτοικοι της Κω έχτισαν το ιερό του Ασκληπιείου προς τιμήν του Ιπποκράτη και του θεού Ασκληπιού. Το 394 π.Χ., η Κως έγινε ξανά σύμμαχος με την Αθήνα και η δημοκρατία εισήχθη στην Κω. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίστηκε από πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική ανάπτυξη. Το 335 π.Χ., το νησί της Κως έγινε μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, ενώ μετά το 82 π.Χ. έγινε μέρος της ανατολικής αποικίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ακολούθως, το 1204 μ.Χ., οι Ενετοί κατέλαβαν το νησί της Κω. Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, που εγκαταστάθηκαν στη Ρόδο, ανέλαβαν επίσης τον έλεγχο της Κω το 1315 μ.Χ., ενώ το 1522, οι Τούρκοι κατέλαβαν το νησί και το κράτησαν μέχρι το 1912. Ακολούθησαν οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και αισίως το 1948, η Κως ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ασκληπειό

Το Ασκληπιείο είναι ένα αρχαίο ιατρικό κέντρο που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Κω, πέρα ​​από το χωριό Πλατάνι. Χρονολογείται στο πρώτο μισό του 3ου αιώνα π.Χ. και χτίστηκε για να τιμήσει τον θεό της υγείας και της ιατρικής, Ασκληπιό, μετά το θάνατο του διάσημου αρχαίου Έλληνα ιατρού, Ιπποκράτη. Οι γιατροί αυτού του νοσοκομείου ήταν επίσης ιερείς και ένα ιερό ήταν διαθέσιμο για όλους όσους ήθελαν να προσευχηθούν. Η τοποθεσία που βρίσκεται το Ασκληπειό είναι η κορυφή ενός κατάφυτου λόφου, από τον οποίο μπορεί κανείς να δει την πόλη της Κω, καθώς και τα προάστια της. Την ωραία και ήρεμη ατμόσφαιρα που μεταδίδει ο χώρος, απολαμβάνουν οι τουρίστες στις μέρες μας, όπως ακριβώς συνέβαινε με τους ασθενείς τους περασμένους αιώνες.

Πασά Μακαρούνα

Ένα τρομερά γευστικό έδεσμα που πλέον δε σερβίρεται σε όλα τα εστιατόρια και ταβερνάκια της Κω, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όταν το βρείτε είναι η πασά μακαρούνα. Το φαγητό αυτό απαιτούσε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και κόπο για να φτιαχτεί από τις νοικοκυρές του νησιού, καθώς περιλάμβανε το άνοιγμα πολύ λεπτού φύλλου με το γνωστό στο νησί πιταριδόξυλο. Στη συνέχεια, το φύλο στρωνόταν στο ταψί και ακολουθούσε η γέμιση κιμά και ξερής μυζήθρας εναλλάξ με τα φύλλα, μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία στρώση, η οποία περιχυνόταν με ζωμό κρέατος ή γάλακτος.

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Κως

history

Αεροδρόμιο

Κ.Α. Κω "Ιπποκράτης" (KGS)