undefined

Προορισμός
Κάσος

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Η Κάσος είναι ένα μικρό, άγριο και ανεπιτήδευτο νησί, κρυμμένο στο νότιο άκρο των Δωδεκανήσων. Η Κάσος θυμίζει τις παλιές εποχές του τότε ελληνικού τουρισμού – ήσυχους δρόμους με τοπική γοητεία, ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους, αυθεντικές ταβέρνες και καφέ, μια μοναδική αίσθηση του τόπου και μια πολύ πλούσια ιστορία. Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο σε αυτό το μικρό νησί, που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο από τον τουρισμό και εξοικειώνει τους επισκέπτες με ένα αυθεντικό κομμάτι της Ελλάδας μιας περασμένης εποχής. Εξερευνήστε την πρωτεύουσα του νησιού, το Φρυ, με το μοναδικό λιμάνι του νησιού και περπατήστε ανάμεσα στα παλιά πετρόκτιστά του σπίτια και τις εντυπωσιακές εκκλησίες του νησιού, απολαμβάνοντας ένα καφεδάκι με θέα το λιμάνι του Μπούκα. Ανακαλύψτε τα υπόλοιπα γοητευτικά χωριά της Κάσου, όπως την Αγία Μαρίνα, την Παναγία, την Πόλη και το Αρβανιτοχώρι. Τα λόγια είναι περιττά, γιατί αυτά τα χωριουδάκια φιλοξενούν μια μοναδική ομορφιά από παραδοσιακά αρχοντικά, εντυπωσιακές εκκλησίες με βοτσαλωτές εισόδους και απεριόριστη καλοσύνη και φιλοξενία των κατοίκων τους. Για όσους αναζητάτε μια απομακρυσμένη εμπειρία διακοπών και χαλάρωσης, η Κάσος κρατάει ένα κομμάτι του παραδείσου της και για εσάς. Οι παρθένες παραλίες του νησιού έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία, καθώς αναδύονται μέσα από το άγονο και βραχώδες τοπίο του νησιού. Τέλος, το φαγητό είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε εμπειρίας διακοπών και είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τον πραγματικό χαρακτήρα ενός προορισμού. Οι Κασιώτες είναι περήφανοι για την κουζίνα τους και δικαίως, καθώς οι πλούσιες γεύσεις αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον γενναίο χαρακτήρα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του άγονου και κακοτράχαλου εδάφους του. Απολαύστε όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού και ταξιδέψτε στην ιστορία του, μέσα από τις γεύσεις και το μεράκι της δημιουργίας των μοναδικών, παραδοσιακών πιάτων της Κάσου.

Σπήλαιο Ελληνοκαμάρα

Το Σπήλαιο Ελληνοκαμάρα της Κάσου είναι ένα μικρό σπήλαιο με αρχαίο ναό, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, στην πόλη της Αγίας Μαρίνας. Από την Αγία Μαρίνα μπορείτε να φτάσετε στο σπήλαιο μέσω ενός πλακόστρωτου μονοπατιού που θα σας μεταφέρει εκεί χωρίς κόπο. Το Σπήλαιο Ελληνοκαμάρα είναι ένα φυσικό σπήλαιο και όχι κάποιο δημιούργημα ανθρώπων. Από τη μυκηναϊκή περίοδο έως την ελληνιστική περίοδο, το σπήλαιο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως θρησκευτικός χώρος λατρείας. Τα μετέπειτα χρόνια το σπήλαιο χρησίμευε ως καταφύγιο για τους κατοίκους της πόλης κατά τη διάρκεια των πειρατικών επιδρομών.

Ντολμάδες

Οι ντολμάδες είναι ένα πιάτο που μπορείτε εύκολα να βρείτε οπουδήποτε στην Ελλάδα. Στην Κάσο όμως θα βρείτε και θα δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει κιμά μοσχαρίσιο, αρνίσιο και χοιρινό, ρύζι, κρεμμύδι, μαϊντανό, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Το μίγμα ενσωματώνεται και απλώνεται στα αμπελόφυλλα, τα οποία τυλίγονται σε μικρές μπουκίτσες και τοποθετούνται σε μια κατσαρόλα, όπου μαγειρεύονται μέχρι να ψηθούν καλά και να είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Κάσος

history

Αεροδρόμιο

Δ.Α. Κάσου (KSJ)