undefined

Προορισμός
Κέρκυρα

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο όμορφα και ρομαντικά νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος του Ιονίου και άξιος κάτοχος του τίτλου «Βασίλισσα του Ιονίου». Από καταπράσινους λόφους μέχρι αρχοντικά αρχοντικά και από ειδυλλιακές παραλίες μέχρι ενδιαφέροντα μουσεία, αυτό το νησί έχει όλα όσα χρειάζεται για να ευχαριστήσει κάθε τύπο ταξιδιώτη. Με πολύ έντονη την επιρροή από τους Ενετούς, τους Γάλλους και τους Άγγλους, η πόλη της Κέρκυρας είναι μια λαμπρή βάση για ένα ταξίδι εξερεύνησης. Χαθείτε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, τα λεγόμενα «καντούνια», επισκεφθείτε τα πανέμορφα μουσεία της, περπατήστε στον περίφημο παραλιακό δρόμο του νησιού, περιπλανηθείτε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της Κέρκυρας, το Λιστόν, κάντε μια βόλτα στην τεράστια πλατεία Σπιανάδα… Ολόκληρη η πόλη της Κέρκυρας αποπνέει μια νοσταλγική γοητεία! Θα δείτε το ένδοξο παρελθόν της Κέρκυρας σε επιβλητικά παλάτια, αρχοντικά αρχοντικά, όμορφα μουσεία και γοητευτικές πλατείες. Απομακρυνόμενοι από την πόλη της Κέρκυρας, θα ανακαλύψετε γραφικά παραθαλάσσια χωριά, μικροσκοπικά κατάφυτα νησάκια, πολυτελή θέρετρα και άγρια ​​φυσικά τοπία. Είναι εκπληκτικό πώς καταφέρνουν και συνυπάρχουν τόσο αρμονικά οι διαφορετικές πλευρές αυτού του ειδυλλιακού τόπου! Αν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από τη μαγευτική πόλη της Κέρκυρας, μεταφερθείτε στις ακτές της, όπου θα βρείτε παραλίες φωλιασμένες σε αμμώδεις κολπίσκους, περιτριγυρισμένες από καταπράσινα δάση και βουνά, που είναι πραγματικά μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα! Τέλος, αξιοθέατα και υπέροχο φαγητό είναι δύο ακόμα στοιχεία που θα σας κάνουν να ερωτευθείτε ακόμα πιο βαθιά το υπέροχο αυτό διαμάντι του Ιονίου πελάγους.

Το Παλαιό Φρούριο

Το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά οχυρωματικά έργα στην Ευρώπη και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς καθώς το πλοίο πλησιάζει στην Κέρκυρα, μιας και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, σε μια βραχώδη χερσόνησο που μπαίνει στη θάλασσα. Αυτό το φρούριο κατασκευάστηκε από τους Ενετούς τον 15ο αιώνα στη θέση ενός πρώην βυζαντινού κάστρου και συνδεόταν με τη στεριά με μια κινητή, ξύλινη γέφυρα. Το 1819, οι Βρετανοί αντικατέστησαν αυτή τη γέφυρα με το σημερινό σταθερό μονοπάτι. Η είσοδος στο φρούριο γίνεται μέσω της Σπιανάδας, της περίφημης πλατείας της Κέρκυρας και δεύτερης μεγαλύτερης πλατείας της Ευρώπης. Για περισσότερους από τέσσερις αιώνες, αυτό το φρούριο ήταν το σύμβολο της Ενετοκρατίας στα νησιά του Ιονίου και σήμερα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κέρκυρας.

Παστιτσάδα

Η παστιτσάδα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας, που αποτελείται από κόκορα ή μοσχαρίσιο κρέας, μπόλικο κόκκινο κρασί, πολλά μπαχαρικά και ζυμαρικά. Η ακριβής προέλευση αυτού του πιάτου δεν είναι ξεκάθαρη, όμως η παστιτσάδα είναι πιθανό να άρχισε να εξελίσσεται στη σημερινή της μορφή κάποια στιγμή από το 15ο αιώνα. Στην πιο βασική της εκδοχή, η παστιτσάδα είναι ένα απλό στιφάδο κόκορα, γι' αυτό θεωρούταν και ένα αγροτικό πιάτο των φτωχών. Μάλιστα, οι άνθρωποι παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν ξινό κρασί που είχε λήξει, απλά για να μην το πετάξουν. Η σύγχρονη εκδοχή του πιάτου επικράτησε αφότου οι Βενετοί έγιναν κυρίαρχοι της Κέρκυρας.

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Κέρκυρα

history

Αεροδρόμιο

Κ.Α. Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας" (CFU)