undefined

Προορισμός
Χίος

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Το νησί της Χίου βρίσκεται πολύ κοντά στη Μικρά Ασία, μόλις 15 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου πελάγους. Είναι ένα πολύ όμορφο νησί που είναι ακόμα αρκετά ανέγγιχτο από τον τουρισμό παρά τις διάφορες ομορφιές του, όπως τις σμαραγδένιες παραλίες του και τα υπέροχα μεσαιωνικά χωριά του. Περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά χωριουδάκια της Χίου και απολαύστε την περίτεχνη αρχιτεκτονική και οχυρωματική δομή τους. Θαυμάστε τα παραδοσιακά σπίτια του νησιού, διακοσμημένα με ασπρόμαυρα γεωμετρικά σχέδια και περιτριγυρισμένα από στενά σοκάκια που εκπέμπουν μια αίσθηση μυστηρίου. Γευτείτε τη μοναδική, διάσημη και ιδιαίτερα αρωματική Μαστίχα Χίου και εξερευνήστε τα μνημεία του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του μοναστηριού της Νέας Μονής, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ότι και να σας πούμε όμως, τίποτα δεν είναι αρκετό για να σας προετοιμάσει για την ομορφιά του νησιού της Χίου! Η χαλαρή ατμόσφαιρα της Χίου, τα οικογενειακά θέρετρά της και η απίστευτη φυσική ομορφιά της, την καθιστούν δημοφιλή προορισμό για τις πιο ονειρεμένες σας διακοπές! Αν ψάχνετε για μια πρωτόγνωρη εμπειρία στα ελληνικά νησιά, τότε η Χίος θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας. Αυτός ο κρυμμένος θησαυρός του Αιγαίου σας περιμένει να τον εξερευνήσετε!

Νέα Μονή Χίου

Η Νέα Μονή της Χίου είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια στην Ελλάδα, το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Η ανέγερση του μοναστηριού ξεκίνησε το 1042 και ολοκληρώθηκε το έτος 1055. Μέχρι τον 17ο αιώνα, το μοναστήρι είχε περίπου 800 μοναχούς και μεγάλη οικονομική δύναμη με τεράστια περιουσία γης. Μετά όμως την καταστροφή της Χίου από τους Οθωμανούς το 1822, η μονή έχασε σταδιακά το κύρος της και ο πληθυσμός των μοναχών μειώθηκε. Σήμερα, ο χώρος της Νέας Μονής Χίου έχει έκταση 17.000 τ.μ. και φιλοξενεί μόνο 3 μοναχούς. Η μονή φημίζεται ιδιαίτερα για τις τοιχογραφίες της, οι οποίες χρονολογούνται πριν από πολλούς αιώνες και, από το 1990, έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μαστίχα Χίου

Η Μαστίχα Χίου είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που παρασκευάζεται εδώ και πολλά χρόνια αποκλειστικά στο νησί της Χίου, στα Μαστιχοχώρια. Η Μαστίχα είναι γνωστή και ως «δάκρυα της Χίου», λόγω του σταγονοειδούς σχήματός της. Κατα την Τουρκοκρατία, η Μαστίχα ήταν τόσο πολύτιμη, που η κλοπή της τιμωρούνταν με εκτέλεση. Η Μαστίχα ήταν και ένα προιόν που έσωσε τις ζωές των κατοίκων της Χίου κατά τη Σφαγή το 1822, μιας και την έδιναν ως ανταλλαγμα στο χαρέμι του Σουλτάνου. Σήμερα, η παραγωγή της Μαστίχας είναι αρκετά δαπανηρή, με αποτέλεσμα να συναντάμε πολλές απομιμήσεις. Μία όμως είναι η Μαστίχα που θα σας χαρίσει αυτό το χαρακτηριστικό άρωμα, γεύση και οφέλη για την υγεία - και δεν είναι άλλη από τη Μαστίχα της Χίου!

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Χίος

history

Αεροδρόμιο

Κ.Α. Χίου "Όμηρος" (JKH)