undefined

Προορισμός
Βρυξέλλες

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Παρά τη σοβαρότητα που αποπνέουν, όντας έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μητρόπολη της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι Βρυξέλλες έχουν επίσης έναν αέρα παιδικότητας, ανεμελιάς και χιούμορ, μιας και είναι η πατρίδα αγαπημένων κόμικς που έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές. Μια βόλτα στους δρόμους της πόλης θα σας ταξιδέψει παρέα με τον Τεν Τεν, το Μιλού, τον Αστερίξ, τον Οβελίξ, το Λούκυ Λουκ και άλλους εμβληματικούς ήρωες. Μια πόλη καταπράσινη, πολυπολιτισμική, ιστορική και συνάμα μοντέρνα, έχει επιλογές για όλα τα γούστα. Από υψηλού επιπέδου γαστρονομία αλλά και λαχταριστό junk food, σε πάνω από 100 μουσεία για όλα τα ενδιαφέροντα, σίγουρα δε θα μείνει λεπτό που να μην έχετε κάτι να κάνετε όταν επισκεφθείτε τις Βρυξέλλες. Κάντε τη βόλτα σας στη Grand Place και πάρτε μια γεύση από την καθημερινότητα των ντόπιων. Προχωρήστε στο φουτουριστικό Atomium και συνεχίστε στη «Μικρή Ευρώπη», όπου θα βρείτε εκθέματα-μινιατούρες των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών μνημείων. Στη διαδρομή, μην ξεχάσετε να σταματήσετε σε κάποια υπαίθρια αγορά για να φάτε τις ξακουστές, υπερ-τραγανές τηγανητές πατάτες του Βελγίου! Και φυσικά, οι λάτρεις των γλυκών απολαύσεων δε θα πρέπει να παραλείψουν τις αφράτες και βουτυρένιες βάφλες, καθώς και τις ξακουστές βελγικές σοκολάτες. Ένα ταξίδι στη γαστρονομία και στην Ευρωπαϊκή ιστορία, μία πόλη που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε ένα κράμα μεσαιωνικών στοιχείων και κοσμοπολίτικης σπιρτάδας - οι Βρυξέλλες σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε!

history

Η ιστορία

Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. Αν και η περιοχή κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, η παλαιότερη γνωστή αναφορά στις Βρυξέλλες χρονολογείται στον 10ο αιώνα, όταν είχε το Ολλανδικό όνομα Broeksel, που σημαίνει «σπίτι στο βάλτο». Ο οικισμός εκείνη την εποχή ήταν τμήμα της Κάτω Λοθαριγγίας ή της Κάτω Λωρραίνης, η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως δουκάτο της Μπραμπάντ.

Κατά τον 12ο, 13ο και 14ο αιώνα, οι Βρυξέλλες μεγάλωσαν και έγιναν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του δουκάτου της Μπραμπάντ. Η οικονομική του βάση ήταν η κατασκευή υφασμάτων πολυτελείας, τα οποία εξάγονταν σε εκθέσεις στο Παρίσι, τη Βενετία, τη Γαλλίας και αλλού.

Μετά από πολλές κρίσεις, μεταρρυθμίσεις, αλλαγές στη Βασιλεία και μάχες από το 15ο έως το 18ο αιώνα, το Βέλγιο κέρδισε την ανεξαρτησία του και οι Βρυξέλλες ονομάστηκαν πρωτεύουσά του το 1830. Ακολούθως, οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι έφεραν τη Γερμανική κατοχή στο Βέλγιο αλλά ανέκαμψε εν τέλει, με τις Βρυξέλλες να γνωρίζουν το δρόμο προς μια διεθνή άνθιση με το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου στην πόλη ιδρύθηκε η έδρα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Τέλος, ο 21ος αιώνας κάνει τις Βρυξέλλες μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Ευρώπης, οικονομικά και πολιτικά, γεγονός που συνεχίζεται έως σήμερα.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ίσως το μεγαλύτερο σύγχρονο κεφάλαιο των Βρυξελλών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το κτήριο όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου παίρνονται οι σημαντικότερες αποφάσεις για το μέλλον των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να επισκεφθείτε 3 σημαντικά κτήρια που το απαρτίζουν - το Ημικύκλιο, το Parlamentarium και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Το Ημικύκλιο, η «πάλλουσα καρδιά» της Ευρώπης, είναι το μέρος του Κοινοβουλίου, στο οποίο γίνονται σημαντικές συγκεντρώσεις, και ψηφοφορίες μεγάλης βαρύτητας.Το Parlamentarium είναι ένας ψηφιακός πολυχώρος που θα σας βάλει απευθείας στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω ενός ταξιδιού στην ιστορία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Τέλος, ταξιδέψτε στην ιστορία της Ευρώπης και οραματιστείτε το μέλλον της, στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Τηγανιτές Πατάτες

Δε γίνεται να πάτε στις Βρυξέλλες και να μη γευτείτε το εθνικό σνακ του Βελγίου, το οποίο δεν είναι άλλο από τις γνωστές μας τηγανητές πατάτες! Τις πουλάνε στις υπαίθριες αγορές σε χωνάκι και τις περιχύνουν με μαγιονέζα ή σως. Και κάπως έτσι, μαγικά, με δύο υλικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα comfort σνακ κατά της βόλτα σας στην πόλη. Το μυστικό που τις κάνει τόσο λαχταριστές και τραγανές είναι οτι τις διπλοτηγανίζουν - δηλαδή τις τηγανίζουν μια φορά αρχικά για να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν και, λίγο πριν τις σερβίρουν, τις τηγανίζουν ακόμη μια φορά για να πάρουν το τελικό χρυσαφένιο τους χρώμα και να γίνουν υπερ-τραγανές!

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Βρυξέλλες

history

Αεροδρόμιο

Διεθνές Αεροδρόμιο Βρυξελλών (BRU)