Θέα προς την Ακρόπολη και την Πλάκα στην Αθήνα

Προορισμός
Αθήνα

Προγραμματίστε το ταξίδι σας με την SKY express

Αθήνα... Η πόλη που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα είναι ένας διαχρονικός πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο - η «καρδιά της Ελλάδας», η γενέτειρα της δημοκρατίας, του σημερινού Δυτικού πολιτισμού και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Μία πόλη που δε θα πάψει ποτέ να σας εξάπτει το ενδιαφέρον, λόγω του ότι συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Επισκεφθείτε την Αθήνα και δείτε την ιστορία της να αναβιώνει μέσα από τους περιπάτους σας στην πόλη, ανάμεσα από τα εμβληματικά της ιστορικά μνημεία. Ταξιδέψτε στο χρόνο και φτάστε στο «σήμερα», θαυμάζοντας τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της πόλης και αφουγκράζοντας τον παλμό της καθημερινότητάς της. Κουλτούρα, πολυπολιτισμικότητα και φιλοξενία είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το μεθυστικό άρωμα της Αθήνας, το οποίο θα σας ακολουθεί σε κάθε σας διαδρομή. Ξεκινήστε από την Πλατεία Συντάγματος με το εμβληματικό κτίριο που στεγάζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τους Εύζωνες που περήφανα στέκονται μπροστά του όλο το χρόνο. Κατεβείτε στην Ερμού για να απολαύσετε τα ψώνια σας και συνεχίστε κατηφορίζοντας προς το Μοναστηράκι, κάνοντας μια παράκαμψη από τα γραφικά Αναφιώτικα. Και φυσικά μην παραλείψετε να ρίχνετε κλεφτές ματιές στον εντυπωσιακό λόφο της Ακρόπολης. Αν λοιπόν ψάχνετε μια πόλη που να συνδυάζει παρελθόν και μέλλον, ηρεμία και ζωντανή νυχτερινή ζωή, κλασικές και πιο μοντέρνες νότες, τότε η Αθήνα είναι ο προορισμός σας!

history

Η ιστορία

Η Αθήνα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, πήρε το όνομά της από τη θεά Αθηνά. Η πόλη είχε δημιουργηθεί πριν το 1600 π.Χ. και υπήρξε το πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ελλάδας, όπου γεννήθηκαν η φιλοσοφία, η τέχνη, η λογοτεχνία, το θέατρο και η επιστήμη. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1834 ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Ελλάδας, παίρνοντας τα σκήπτρα από το Ναύπλιο.

Κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο, η Αθήνα γνώρισε μεγάλη πνευματική ανάπτυξη αφού άρχισαν να εμφανίζονται άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, φιλόσοφοι, ρήτορες και ποιητές, οι οποίοι συνεισέφεραν στην εξέλιξη της πόλης. Έπειτα, με τους Περσικούς πολέμους, η Αθήνα κέρδισε σημαντικό έδαφος και κύρος με τις νίκες εναντίον των Περσών, καλωσορίζοντας το "Χρυσό Αιώνα" του Περικλή, του επικεφαλής της.

Με τον Πελοποννησιακό πόλεμο και την Τουρκοκρατία να οδηγούν στην παρακμή της Αθήνας και ακολούθως οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι που επιβάρυναν συνολικά όλη την Ελλάδα, η πόλη κατάφερε να ανακάμψει και να οδηγηθεί στην σύγχρονη ιστορική της πορεία, όπου μετά το 1981 και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αθήνα συνεχώς εξελίσσεται σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Πλατεία Συντάγματος

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην...Πλατεία Συντάγματος! Αυτή η ιστορική πλατεία της πόλης και δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας, ήταν αγαπημένο σημείο συγκέντρωσης των Αθηναίων του 19ου και 20ου αιώνα, παραμένοντας έτσι μέχρι σήμερα. Χωρίζεται σε δύο τμήματα - την πάνω πλατεία όπου βρίσκεται το κτήριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και την κάτω πλατεία η οποία ενώνεται με την οδό Ερμού. Μην ξεχάσετε να δείτε και την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς, η οποία γίνεται κάθε μία ώρα. Και αν τύχει και είστε εκεί Κυριακή, στις 11 το πρωί θα θαυμάσετε τους Εύζωνες με τις παραδοσιακές τους φουστανέλες να ακολουθούν το εβδομαδιαίο τελετουργικό της αλλαγής φρουράς.

Σουβλάκι

Το σουβλάκι είναι ένα φαγητό με ρίζες στην αρχαιότητα. Ναι, σωστά διαβάσατε και αν ανατρέξετε στην Ιλιάδα του Ομήρου, θα συναντήσετε εδάφια που αναφέρουν τον Αχιλλέα να ψήνει κομμάτια κρέατος στη θράκα. Γνωστο και ως «οβελίσκος», το σουβλάκι εμφανίστηκε επίσης σε έργα του Αριστοφάνη, του Αριστοτέλη και του Ξενοφώντος. Στην Ελλάδα ήρθε επίσημα το 1924, όταν ο κύριος Ισάκ Μερακλίδης ήρθε στην Αθήνα από την Αίγυπτο και άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο, το οποίο ονόμασε «Αιγυπτιακόν». Στη συνέχεια άνοιξε και δεύτερο κατάστημα με την ίδια επωνυμία που βρισκόταν στη σημερινή οδό Μητροπόλεως. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, που το σουβλάκι έχει καθιερωθεί ως το εθνικό φαγητό των Ελλήνων!

clouds

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρικές συνθήκες Αθήνα

history

Αεροδρόμιο

ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος" (ATH)